Header-lassen

Trappen en balustrades

UITGELICHT

Wij zijn gespecialiseerd in de bouw van stalen trappen en balustrades voor de professionele markt met een sterke focus op de appartementenbouw. Daarin willen we excelleren. Maar Matel trappen en balustrades biedt meer! We hebben onze sporen ook verdiend in de woningbouw, utiliteitsbouw en industrie. Binnen deze sectoren onderscheiden we de volgende hoofdproducten; steektrappen, kwartslagtrappen, spiltrappen, wenteltrappen en balustrades.

Trappen

01

Steektrappen

Een steektrap loopt in een rechte lijn van de ene verdieping naar de andere. Alle treden zijn even breed waardoor het gemakkelijk loopt en mensen elkaar goed kunnen passeren. Een echte blikvanger met open treden waar tussendoor kan worden gekeken.

02

Steektrappen met tussenbordes

Bij een steektrap met bordes dient de bordes als rustpunt, kan de trap met behulp van een bordes van richting veranderen en zorgt het ervoor dat mensen elkaar gemakkelijk kunnen passeren.

03

Kwartslagtrappen

Een kwarttrap maakt een kwartdraai van 90 graden en verandert zo van richting. Hierdoor oogt dit type trap vaak aantrekkelijker dan bijvoorbeeld een steektrap. De trap neemt iets minder ruimte in beslag dan een steektrap.

04

Spiltrappen

Een spiltrap neemt weinig ruimte in en is ideaal voor een kleine ruimte. Het is een trap die in veel gevallen 3x 90° om de spil draait, met open of gesloten treden die aan de binnenkant smaller zijn dan aan de buitenkant.

05

Wenteltrappen

Door zijn spiraalvorm geeft een wenteltrap een bijzondere draai aan een object. Afhankelijk van de locatie kan hij links of rechtsom draaien. Is er voldoende ruimte, dan kan een wenteltrap met royale wendingen een echte eyecatcher zijn.

Wij bieden een diversiteit aan balustrades die naadloos aansluiten op de verschillende trappen. De materiaalkeuze, afwerking en uitvoering zijn allemaal bespreekbaar. Wij zorgen dat het ontwerp ook daadwerkelijk in de specifieke ruimte te monteren is. Onze balustrades maken de inrichting van iedere trap en verdiepingsvloer veilig én compleet. Benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn? Bekijk hieronder een groot aantal soorten balustrades.

Balustrades

01

Lamelbalustrades

02

Spijlbalustrades

03

Plaatbalustrades

04

Betonbalustrades

05

Glasbalustrades

MOOI WERK!

Laat je inspireren

Programma Woningbouw

Volkshuisvesting is één van de prioriteiten en kerntaken van de overheid. Wonen in een goed, duurzaam en betaalbaar huis is een eerste levensbehoefte. Momenteel kunnen veel Nederlanders geen woning vinden die past bij hun wensen en portemonnee. Er zijn onvoldoende woningen en het aantal huishoudens neemt toe. Een snelle groei van het aantal woningen is noodzakelijk.

 

Om te zorgen voor een gezond evenwicht tussen woningzoekenden en het aanbod van woningen, zijn er tot en met 2030 ongeveer 900.000 extra woningen nodig! Gemiddeld betekent dit 100.000 extra woningen per jaar.

 

“Samen met onze langdurige relaties uit de bouwsector gaan wij de uitdaging aan om uitvoering te geven aan de plannen een einde te maken aan het nijpende woningtekort in Nederland!”