Header-lassen

Blog

Sluiseiland

Wij gaan aan de slag voor Sluiseiland te Arnhem!

De populariteit van Arnhem inspireert en daagt uit. De woningbouwopgave en het zorgdragen voor een gezonde, klimaatadaptieve stad zijn belangrijke actuele vraagstukken. De ruimtelijke kwaliteiten van Sluiseiland geven daarop een weloverwogen antwoord. Zo blijft het ook in de toekomst goed wonen in Arnhem.

Matel Metaal zal voor dit project de trappen, balustraden en raveelijzers leveren! Blijf ons volgen voor nieuwe updates.

Programma Woningbouw

Volkshuisvesting is één van de prioriteiten en kerntaken van de overheid. Wonen in een goed, duurzaam en betaalbaar huis is een eerste levensbehoefte. Momenteel kunnen veel Nederlanders geen woning vinden die past bij hun wensen en portemonnee. Er zijn onvoldoende woningen en het aantal huishoudens neemt toe. Een snelle groei van het aantal woningen is noodzakelijk.

 

Om te zorgen voor een gezond evenwicht tussen woningzoekenden en het aanbod van woningen, zijn er tot en met 2030 ongeveer 900.000 extra woningen nodig! Gemiddeld betekent dit 100.000 extra woningen per jaar.

 

“Samen met onze langdurige relaties uit de bouwsector gaan wij de uitdaging aan om uitvoering te geven aan de plannen een einde te maken aan het nijpende woningtekort in Nederland!”