Header-lassen

Blog

Wij gaan aan de slag voor Het Havenkwartier Arsenaal te Blauwestad!

Wij gaan aan de slag voor… Het Havenkwartier Arsenaal te Blauwestad!

In Blauwestad, nabij de A7, een heerlijke omgeving omringd door water en natuur, ontwikkelt Geveke Het Havenkwartier. Het project krijgt het karakter van een levendig nostalgisch havendorp. Het Havenkwartier is het bruisend hart van Blauwestad en verrijst op het schiereiland naast de jachthaven, het informatiecentrum van Blauwestad en horecagelegenheid ‘Heerlijke streken’.

Het Havenkwartier bestaat uit een aantal fasen welke stapsgewijs ontwikkeld worden. Elke fase bestaan uit karakteristieke woningen met verschillende Oudhollandse gevels. De sfeer en uitstraling van vroeger maar wel comfortabel, duurzaam en onderhoudsarm!

Matel Metaal zal voor dit project in opdracht van Geveke de balustraden en privacyschermen leveren. Blijf ons volgen voor nieuwe updates.

 

Programma Woningbouw

Volkshuisvesting is één van de prioriteiten en kerntaken van de overheid. Wonen in een goed, duurzaam en betaalbaar huis is een eerste levensbehoefte. Momenteel kunnen veel Nederlanders geen woning vinden die past bij hun wensen en portemonnee. Er zijn onvoldoende woningen en het aantal huishoudens neemt toe. Een snelle groei van het aantal woningen is noodzakelijk.

 

Om te zorgen voor een gezond evenwicht tussen woningzoekenden en het aanbod van woningen, zijn er tot en met 2030 ongeveer 900.000 extra woningen nodig! Gemiddeld betekent dit 100.000 extra woningen per jaar.

 

“Samen met onze langdurige relaties uit de bouwsector gaan wij de uitdaging aan om uitvoering te geven aan de plannen een einde te maken aan het nijpende woningtekort in Nederland!”