Project: Renovatie stationsomgeving Stadhuis en Forum in Zoetermeer

O P G E L E V E R D

Opdrachtgever: Dura Vermeer Bouw Zuid-West, Rotterdam
Architect: Common Affairs, Amsterdam
Opgeleverd: september 2018

In opdracht van Dura Vermeer Bouw werkte Matel Metaal mee aan een flinke upgrade van de stationsomgeving in hartje Zoetermeer. Het Stadhuis onderging daarbij een flinke renovatie. Aansluitend daarop is ook de directe omgeving met station en winkels aangepakt.

Matel Metaal kreeg – samen met Van den Beemd BV Stalen Liftschachten uit Dongen – de opdracht om ervoor te zorgen dat bezoekers vanaf het perron van Station Stadhuis naar de bovenliggende winkels en terrassen kunnen lopen.

Door vroegtijdige afstemming van de ontwerpen ontstond een fraai samenspel van elementen die naadloos op elkaar aansluiten. Zo zijn de liftschachten afgestemd op de loopbruggen en de trappartijen. De loopbruggen werden voorzien van een fraaie melkglazen vloer en wij monteerden in de trapopgangen aan de zuid- en oostzijde stalen balustrades met rvs hand– en kindleuningen. Als blikvangend detail brachten wij aan de onderzijde van de kindleuning ledverlichting aan, die ’s avonds de traptreden aanlicht.

Om binnen deze prettige samenwerking de stalen trappen, loopbruggen en balustrades te mogen engineeren, leveren en monteren, was voor Matel Metaal een prachtige opdracht.

Foto’s

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten