Header-lassen

Over ons

KERNWAARDEN

Familiebedrijf

Matel Metaal is in 1995 als familiebedrijf opgericht. Als veelzijdig las- en constructiebedrijf richten wij ons op de professionele markt met een sterke focus op de woningbouwmarkt. Bij Matel Metaal houden we van no-nonsense. Dat merk je aan onze platte organisatiestructuur en een open en eerlijke bedrijfscultuur. Door de familiaire sfeer is de interne betrokkenheid groot en maken wij graag lange termijn keuzes gericht op de continuïteit van ons bedrijf en onze mensen.

  • Vertrouwen
  • Open en eerlijk
  • Gelijkwaardigheid
  • Transparantie
  • Prestatiegerichtheid
  • Ontwikkeling; leren en verbeteren

Onze mensen, onze trots!

Partner

Betrouwbare partner

Het opbouwen van een goede en langdurige klantrelatie staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom nemen we de kwaliteit en leverbetrouwbaarheid van onze producten erg serieus. Afspraak is afspraak. Daarnaast ligt onze focus als familiebedrijf meer op de lange termijn strategie dan op winstmaximalisatie. Dat betekent dat wij altijd oplossingsgericht handelen en bereid zijn tot compromis. Voor jouw als partner biedt dit zekerheid en stabiliteit.

Samenwerking

Intensieve samenwerking

Door intensief samen te werken en vroegtijdig betrokken te zijn bij het ontwerpproces en de productontwikkeling kunnen wij “samen” de kostprijs van ieder project tot een minimum beperken. Daarnaast kunnen we hierdoor het optimaal gewenste ontwerp en eindresultaat realiseren. Wij gaan voor een langdurige relatie en delen graag in alle openheid onze kennis en ervaring om jouw concurrentiepositie verder te verbeteren.

Vakmanschap-innovatie

Vakmanschap en innovatie

De hoogste kwaliteit van processen en eindproduct is alleen te behalen door een combinatie van gemotiveerde, gecertificeerde vakmensen en moderne systemen. Daarom investeren wij voortdurend in onze medewerkers en de laatste technologieën! Ons bedrijf werkt met een innovatief productiesysteem waarbij 3D-cad software geïntegreerd is in het Enterprise Resource Planning (ERP) systeem. Hierdoor worden foutmarges tot een minimum beperkt en blijft de kwaliteit gewaarborgd. Onze medewerkers zijn onze trots en grootste goed! Wij geloven in de kracht van de juiste mensen in de juiste cultuur gefaciliteerd door bijpassende innovatieve systemen.

Programma Woningbouw

Volkshuisvesting is één van de prioriteiten en kerntaken van de overheid. Wonen in een goed, duurzaam en betaalbaar huis is een eerste levensbehoefte. Momenteel kunnen veel Nederlanders geen woning vinden die past bij hun wensen en portemonnee. Er zijn onvoldoende woningen en het aantal huishoudens neemt toe. Een snelle groei van het aantal woningen is noodzakelijk.

 

Om te zorgen voor een gezond evenwicht tussen woningzoekenden en het aanbod van woningen, zijn er tot en met 2030 ongeveer 900.000 extra woningen nodig! Gemiddeld betekent dit 100.000 extra woningen per jaar.

 

“Samen met onze langdurige relaties uit de bouwsector gaan wij de uitdaging aan om uitvoering te geven aan de plannen een einde te maken aan het nijpende woningtekort in Nederland!”